Üdvözöllek! Oldalunk az Elder Scrolls világában játszódó fórumos szerepjáték, mely jelenleg Skyrim-be kalauzolja el a látogatókat.
 
HomePortalGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Zászlós Kanca fogadó
Hétf. Nov. 13 2017, 20:32 by Eszeveszett Graum

» Előtörténet minta
Szer. Nov. 08 2017, 16:54 by Eszeveszett Graum

» Fantázia birodalma
Hétf. Nov. 06 2017, 00:15 by Vendég

» Andriel az Árva
Vas. Nov. 05 2017, 23:53 by Vendég

» Bátor vállakozókat keresek Solitude környékén
Vas. Nov. 05 2017, 23:52 by Vendég

» Andriel az Árva
Vas. Nov. 05 2017, 23:40 by Vendég

» Reemnum Neeththees
Szomb. Nov. 04 2017, 00:02 by Vendég

» Reemnum Neeththees
Pént. Nov. 03 2017, 23:10 by Vendég

» Isith Lanoran
Kedd Okt. 31 2017, 00:51 by Vendég

Top posting users this month
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (8 fő) Vas. Nov. 05 2017, 13:16-kor volt itt.
Statistics
Összesen 1 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Eszeveszett Graum

Jelenleg összesen 52 hozzászólás olvasható. in 34 subjects

Share | 
 

 A Birodalmi légió és a Viharköpenyesek avagy a polgárháborúról röviden

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
VendégTémanyitásTárgy: A Birodalmi légió és a Viharköpenyesek avagy a polgárháborúról röviden    Kedd Júl. 25 2017, 10:19

A harcok kezdete

Skyrimre szörnyű idők járnak. Nemrég a Fehér-arany konkordátumban betiltották a nordok legfőbb istenének, Talosnak a dícsőítését. Ez sokakat dühített akik hajlandóak lettek volna fegyvert ragadni és elfek vérét ontani azért, hogy ezt a szégyent lemossák magukról. A Nordok dühe pedig igencsak félelmetes tud lenni ha valaki megismeri. De egyenlőre még tartották magukat és titokban folytatták Talos istenítését melyet akkoriban nem igazán büntetett senki Skyrimben, hiszen a végrehajtók maguk is majdnem mind Nordok voltak. A dolgok a Markarthi incidensel változtak meg igazán 4e 176-ban mikor is egy Ulfric Stormcloak által toborzott milícia elűzte az Esküszegőket Markarthból. (Ez a sereg vált később a viharköpenyesek magjává). Cserébe Markarth Jarlja a Fehér-arany konkordátum ellenére hivatalosan is engedélyezte Talos istenítését a városban.
Nem sokkal ezután érkezett a tartományba a birodalmi légió egy nagyobb különítménye, hogy visszaállítsák a rendet. (Feltehetőleg eredetileg az Esküszegők ellen indultak). Először nem nagyon akartak szembeszállni Ulfric csapataival de az Aldmeri Uralom nyomást gyakorlásának köszönhetően végül kénytelenek voltak. Ám a milícia harc nélkül megadta magát. Ulfricot és az embereit lefegyverezték és letartóztatták egy rövid időre. (Ennek hírére több helyen felháborodott Nordok kezdtek lázongani, megkezdve ezzel a polgárháborút)Elfogatása alatt édesapja Széltető Jarlja meghalt. Így mikor végül kiszabadult rögtön átvette az uradalom irányítását lassan készülődve a lázadásra.
Öt év telt el és Ulfrick Stormcloack végre felkészült a hatalomátvételre. Így kiállt Torygg főkirály elé és párbajra hívta az uralomért. Ulfric követői szerint ez természetesen a Nordok régi útja szerint követendő eljárás volt. Sokan mások viszont egyszerű gyilkosságnak tartották A Thu’um erejét felhasználva a kihívó könnyedén darabokra szagatta Torygot. (Sokak szerint csak felborította és aztán a kardjával végzett vele. Attól függ ki meséli a történetet.)
Az addig csak ritkás villongásokból álló Skyrimben honoló helyzet pillanatok alatt totális háborúvá eszkalálódott mikor a tartomány fele és a birodalom is megtagadta Ulfric főkirályként való elismerését.A Birodalmi légió és A Viharköpenyesek

A két háborút vívó hadsereg melyekről mindenkinek megvan a maga véleménye. Vannak akik az egyik és vannak akik a másik oldalt támogatják számos különböző ok miatt. De a szavak ideje már lejárt. Végül úgy isminden a csatatéren fog eldőlni.

A Birodalmi légió


Egykoron Tamriel legerősebb hadserege volt mely összetartotta az egész birodalmat. Számtalan katonáját a világ minden részéről toborozták és kitűnő katonáknak bizonyultak. Ma már ez csak árnyéka önmagának. A Pengék bukásával és a Fehér-arany konkordátummal teljesen korruptá vált.  (Bár a Vörös gyűrű csatáján még egyszer utoljára megmutatták, hogy miért tartották őket egykoron Tamriel vagy akár egész Nirn legnagyobb hadseregének.)

Felépítése:

10 katona (Általában nagyrészt közkatonák)= 1 osztag
10 osztag ( 100 ember) = 1 centúria
10 centúria (1000 ember)=1 Kohorsz
5 kohorsz (5000 ember)= 1 légió

Újonc-bárki aki a 14. életévét betöltötte jelentkezhet a légióba.
Közkatona-Azok akikből sosincs hiány. Soraik tömve vannak és rendezetten harcolnak ahogy egy igazi katonához méltó. Az összes fegyvernemben megtaláljuk őket. Egy általuk
Quaestor- A Quaestorok két félék lehetnek. Vagy azok akik tíz közkatonának parancsolnak és gondoskodnak róluk vagy pedig csatamágusok és kémek ezek. Esetleg egyéb fontos ügynökök és hírnökök akik különböző fontos küldetéseket teljesítenek
Centúrió-Ez a legmagasabb tiszképzés nélkül elérhető rang. Ezek a pozíciók általában veteránokhoz tartoznak. Az ő feladatuk általában egy századnyi katona (centúria) elvezetése.
Prefektus- Rangban egyenlő a Centúrióval de feladata nem egy század vezetése, hanem egy kisebb település irányítása.
Szállásmester-Ő sem katonáknak parancsol, hanem szakácsoknak, kovácsoknak, istállófiúknak és hasonló személyeknek. Az ő feladata, hogy a légiósok megfelelő felszereltséggel induljanak csatába és, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt.
Tribunus- Egy légió mindössze tíz Tribunussal rendelkezik. Az ő feladatuk az ezredek(cohort) irányítása.
Legátus- A légió parancsnoka. Általában még felbukkan a csatatereken és személyesen irányítja a nagyobb ütközeteket. De nem mindig légiókat irányítanak. Vannak kisebb Legátusok akiknek a feladatai gyakran diplomáciai küldetések vagy egyéb háborúval nem közvetlenül kapcsolatos dolgok.
Generális- A generálisok több légiót is irányítanak egyszerre. Általában hatalmas térképek felett állva töltik a napjaikat, hogy a legbonyolultabb hadműveleteket is kidolgozzák. Ezt a rangot jelenleg Tullius Generális tölti be.
A Birodalmi légiók főparancsnoka- A legmagasabb rang az övé és szinte mindenki neki engedelmeskedik. Így Cyrodiilből kormányozza a jelenleg nagyjából százezres hadsereget. Ám a nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Neki kell eldöntenie, hogy kit tesz meg melyik háború generálisává, hogy miképpen osztja el a légiókat és még ezernyi más dolgot az egész birodalomban.

A Viharköpenyesek


Egy egyszerű milíciából szervezett ütőképes hadsereg. A nordok rendkívül kemények, elszántak ráadásul hazai terepen küzdenek. Viszont számaik és rendezettségük alulmarad a légióval szemben. Katonáik tapasztaltsága pedig nagyon széles skálán mozog(mivel ugyanúgy vannak közöttük heves fiatalok akik kalandvágyból cstalakoztak és áttált birodalmi légiósok akik nem bírnának a saját népük ellen küzdeni. Ezért a nyílt csaták helyett inkább a helyismeretüket kihasználva a rajtaütéseket és a kisebb csatározó hadviselést kedvelik a nagy nyílt csaták helyett amiben a birodalmi katonák sokkalta jobbak. Nem nagyon rendeződnek századokba vagy ezredekbe de egyfajta rangbéli sorrend kialakult köztük.

Vértelen
- Az újoncokat nevezik így akik még nem küzdöttek semmilyen csatában. Az első ütközet után általában leszoknak erről a megnevezésről. Rangban nem nagyon jelent semmit.
Viharköpenyes katona- A standard sorkatona a seregben. Gyalogság, íjászok, lovasok, felderítők, csatamágusok. Szinte minden szerepet ők látnak el.
Végrehajtó- Ezek a katonák végzik a magányos feladatok nagyrészét. Kémkednek, üzeneteket visznek és titkos küldetéseket hajtanak végre.
Jégerű- A veteránok  és egyben az osztagok vezetői is. Egy osztag létszáma általában 8 és 15 fő között mozog. A jégerűek feladata, hogy koordinálják a katonáikat a Hó-kalapácsok tervei szerint.
Csonttörő- Azok a jégerűek kapják ezt a rangot akik bizonyítanak. Általában a különleges tehetséget igénylő feladatokat ők kapják meg.
Hó kalapácsok- Általában nyolcvan-kilencven embert vezetnek akik ritkán vonulnak együtt csatába. Gyakran szerveződnek táborokba is.
Viharkardok- Bizonyos városok védelméért már ők felelnek. A parancsnokságuk alatt gyakran épülnek erődök is. Általában 280-300 ember áll a rendelkezésükre.
Generális-Ezt a rangot jelenleg Galmar Stone-Fist tölti be. Ő a viharköpenyesek hadseregéért felelős és ő hozza meg a legtöbb katonai döntést.
A lázadás vezetője- Ulfric Stromcloak. Inkább a politikával van elfoglalva mintsem a hadászattal. Az utóbbit a generálisára, hagyja.
Vissza az elejére Go down
 
A Birodalmi légió és a Viharköpenyesek avagy a polgárháborúról röviden
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Kronológia röviden

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elder Scrolls: Skyrim :: Általános :: Világleírás :: Skyrimről-
Ugrás: