Üdvözöllek! Oldalunk az Elder Scrolls világában játszódó fórumos szerepjáték, mely jelenleg Skyrim-be kalauzolja el a látogatókat.
 
HomePortalGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Zászlós Kanca fogadó
Hétf. Nov. 13 2017, 20:32 by Eszeveszett Graum

» Előtörténet minta
Szer. Nov. 08 2017, 16:54 by Eszeveszett Graum

» Fantázia birodalma
Hétf. Nov. 06 2017, 00:15 by Vendég

» Andriel az Árva
Vas. Nov. 05 2017, 23:53 by Vendég

» Bátor vállakozókat keresek Solitude környékén
Vas. Nov. 05 2017, 23:52 by Vendég

» Andriel az Árva
Vas. Nov. 05 2017, 23:40 by Vendég

» Reemnum Neeththees
Szomb. Nov. 04 2017, 00:02 by Vendég

» Reemnum Neeththees
Pént. Nov. 03 2017, 23:10 by Vendég

» Isith Lanoran
Kedd Okt. 31 2017, 00:51 by Vendég

Top posting users this month
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (8 fő) Vas. Nov. 05 2017, 13:16-kor volt itt.
Statistics
Összesen 1 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Eszeveszett Graum

Jelenleg összesen 52 hozzászólás olvasható. in 34 subjects

Share | 
 

  Fontosabb helyszínek

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
VendégTémanyitásTárgy: Fontosabb helyszínek   Hétf. Júl. 24 2017, 13:27

Uradalmak Skyrim szerte


Keletvég
( Eastmarch)Keletvég ahogy a a neve is mutatja a legkeletebbi uradalom egész Skyrimben. Pont ezért ez a terület fedi le a Morrowindel közös határ jelentős részét. Ennek a helyi rasszizmus nem tesz jót. Ami a számtalan Dunmer bevándorlóval csak méginkább fokozódott. A tájat gyakran megtörik a forrongó gejzírek vagy az ásványok miatt elszíneződött tavak.

Főváros: Széltető (Windhelm)

A királyok városának is nevezik ezt az ősi települést. A valódi koráról pusztán találgatások léteznek ám minden bizonnyal a legöregebb város egész Skyrimben. Nem kevesen vannak azok akik úgy tartják, hogy ez a legrégebbi még álló emberek által épített település egész Tamrielben. Továbbá ez szolgál a Viharköpenyes lázadók fővárosaként is. A várost három jelentős negyedre osztjuk:
-Kő negyed: Aki belép Windhelmbe ezt fogja megpillantani először. Díszes épületek, boltok és fogadók sora helyezkedik el itt végig.
-Szürke negyed: A Vörös hegy kitörése után az ide menekült Dunmerekről kapta a nevét. (Eredetileg hó negyednek hívták.) A helyi Nordok szinte állandóan terrorizálják az itt élő sötét elfeket. Az ügy érdekében a polgárháborúval elfoglalt Jarl pedig nem tesz semmit.
-Valunstrad: Ősi nord nyelvről fordítva azt jelenti, hogy „A bátorság sétány”. Itt helyezkednek el a legnagyobb és legszebb épületek az egész Uradalomban a Királyok palotáját is beleértve.

Falkreath


Az uradalmat lucfenyő erdők borítják ameddig a szem ellát. Pont ezért úgy látszik mintha évszakok sem lennének.
Mivel Falkreath nagyon közel esik Cyrodiilhez ezért a polgárháború kezdetekor szinte azonnal behódolt a birodalomnak és végig annak a kezén is maradt.

Főváros: Falkreath

A város a múltban számos csata helyszíne volt így rengeteg elesett harcos teste nyugszik az itteni temetőben. A helyiek pedig megtanultak együtt élni a halottakkal. Sőt picit a napjaik részévé is váltak. Ennek az egyik legszembetűnőbb megnyilvánulása az, hogy számos helységet a halottakról neveztek el a településen.

Haafingar


Ez az uradalom egy északnyugaton elterülő félszigeten fekszik. Úton csak is a sárkány hídon keresztül lehet megközelíteni. A legkisebb provincia a környéken. Nagyrészét Solitude teszi ki.

Főváros: Magányvára (Solitude)


Nem csak Haafingar de egész Skyrim fővárosa is. A birodalmiak is innen irányítják a hadseregüket. Pontosan a bevehetetlensége miatt. A város ugyanis egy kiálló sziklaszirtre épült és számos irányból szinte megközelíthetetlen így kis őrséggel is könnyen megtartható. Főleg a kő falú Dour várnak köszönhetően.
A szirt árnyékában Solitude rendelkezik egy kikötővel a Karth folyón mely nyugodt vizeinek köszönhetően remek kereskedelmi lehetőségeket biztosít a település lakóinak.


Hjaalvég
(Hjaalmarch)A ködös, mocsaras és összességében nedves, rideg táj ijesztően hathat az utazókra. Kicsit olyan ezáltal mint a lakói. Ugyanis a Hjaalmarch és főként Morthal lakói nem kedvelik az idegeneket.
A helyi Jarl híres arról, hogy nem veszi túl komolyan az adóztatási feladatát (amiért a birodalom rendszeresen a sarkára is lép) de mindenképp tudni érdemes, hogy Hjaalmarch a legszegényebb provincia egész Skyrimben.

Főváros: Morthal

Egy szegény kisváros. Ipara és gazdasága jelentéktelen. Így a háború is elkerülte. Az egyetlen nagyobb bevételi forrásnak a fatelep látszik a település szélén. Illetve elhelyezkedik még itt egy bánya de az a birodalmiak kezén van és minden innen kiszedett anyag a háborút segíteni megy.

A fakó
(The Pale)A legészakibb uradalom egész Tamrielben. Továbbá az egyik leghidegebb is. Nagyon kevés itt a hely amit nem temetne maga alá a vastag hótakaró vagy ne lenne egy magas hegy.

Főváros: Hajnalcsillag (Dawnstar)

Lakókból kevés van ám ők is mind lent dolgoznak nap mint nap a két rivális ámde nagyon gazdag bánya egyikében. Vagy éppen a kikötőben ahol mindig akad valamiféle munka.

A kiterjedt
 (the reach)Skyrim nyugati oldalán fekszik ez a méretes uradalom. A őslakosait az esküszegőket már sokan megpróbálták elkergetni az anyaföldjükről több-kevesebb sikerrel. Mert bár a fővárost Markarthot meghódították maguknak Nordok, a vadonban tovább él ez a nép. A tartomány ércekben gazdag és a birodalom oldalán áll.

Markarth

A legendák szerint ezt a várost még a Dwemerek építették az eltűnésük előtt. Azután viszont esküszegők költöztek a városba. Őket pedig a Nordok ebrudalták ki nem is olyan régen. A városba a Karth folyó (amiről feltehetőleg a nevét is kapta) is betekeredik két részre osztva azt. Az egyik a folyó oldal ahol a munkások és a bányászok tengetik mindennapjaikat. A másik pedig a száraz oldal ahol a gazdagabbak és a nemesek élnek.
A bányászat főként az errefelé oly gyakori ezüstre koncentrál.

A Sodró (The Rift)Egy hatalmas fennsík mely gazdag élővilággal rendelkezik. Szinte a legjobb hely vadászatra. Ráadásul a Honrich tóra is gyönyörű kilátásunk nyílhat. De mivel a Világ Torka elvágja a többi tartománytól így talán az egyik legizoláltabb uradalom Skyrimben.

Főváros: Sodrásd (Riften)

A város a Honrich tóra támaszkodik leginkább. ezt mi sem mutatja jobban minthogy fölé épült. A város alján ugyanis egy kanális folyik mely egykoron a csónakok általi kirakodást segítette de a rossz állapota miatt ma már nem sokan használják. A lakosok legjelentősebb része halászattal vagy mézsör készítéssel keresi a kenyerét.
A város alatt összetett és veszélyes csatorna rendszer húzódik meg. Ideális hely azoknak akik el akarnak rejtőzni a világ elől egy időre. No meg persze meg tudják védeni magukat a többi hasonló sorsú személytől.

Fehérvágta  (Whiterun)A legnagyobb uradalom mind közül. Egy hatalmas tundra számtalan folyóval és a Világ torkának nevezett heggyel mely a legmagasabb hegy egész Tamrielben. A Nord legendák szerint ugyanis az emberiség azon a hegyen született. Utazók számára veszélyes lehet a térség mivel az óriások rendkívül gyakoriak.

Főváros: Fehérvágta (Whiterun)

Egykoron büszke város volt és egész Skyrim központjául szolgált ám az utóbbi időben számtalan szerencsétlenség érte. Ráadásul még a birodalom és a viharköpenyesek háborújának a frontvonalán is fekszik. Igyekszik ugyan neutrális maradni de ez nem sokáig fog sikerülni.
A város maga számos érdekes és fontos épülettel rendelkezik. Kezdetnek a leglátványosabb a Sárkánycsarnok mely egy Jarl palotájaként szolgáló imponzáns épület. De itt van az ősi és titokzatos Égikohó is melyről senki nem tudja, hogy ki építette de még az elfeknél is öregebbnek tartják. A Társak összes fegyvere itt készül.  

Télvára(Winterhold)


Erről a kis térségről nem lehet sokat elmondani. Havas és hegyes akárcsak skyrim többi része de sajnálatos módon egy ideje eléggé lakatlan is. Mivel a legtöbb utazó számára félreeső helyen van ezért ritkán látogatják.

Főváros: Télvára (Winterhold)

Egykoron Skyrim fővárosa ma már csak egy apró falucska mely erősen megsínylette a nagy összeomlást. Az egyetlen dolog amiért érdemes idelátogatni az a Télvárai főiskola. Itt ugyanis lehetőségünk nyílik a tartomány legjobb varázslóitól tanulni magas szintű mágiát.
Vissza az elejére Go down
 
Fontosabb helyszínek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elder Scrolls: Skyrim :: Általános :: Világleírás :: Skyrimről-
Ugrás: